Kultivoituneena joukkueena Laajasalon Voiman ykkössarjajengi ei rajoita aiheita pelimatkoilla pelkästään lentopalloon, saatikka urheiluun. Edellisen viikonlopun matkan teemana olikin ruoka ja sen laittaminen. Onnistuimme tavoitteessamme ja monet joukkueen jäsenistä ovatkin nyt entistä tietoisempia gastronomian saloista. Myös kirjallinen ilmaisu ristikoiden muodossa, kulttuurin tuntemuksen lisääminen elokuvien avulla sekä yleistiedon lisääminen tietovisoilla olivat aiheina pelimatkallamme. Menomatka: Hilipataa kannattaa pitää vaikka jääkaapissa yön yli jolloin pahin terävyys chilistä häipyy ja tulisuus on miellyttävää. Elokuvaa katsellessa ei kannata puhua kännykkään koska jotain oleellista saattaa jäädä huomaamatta. Herra Alonso, Formula ykkösten maailmanmestari, on espanjalainen. Menomatkan ruokavinkki: Chilipata: 1 rkl öljyä 1 sipuli 2 valkosipulin kynttä 1tlk (n.150 g) herkkusieniä 1/2 tlk (n. 200 g) tomaattimurskaa 2 dl keitettyjä valkoisia papuja 2 dl vettä 1 tl yrttisuolaa 1 maustemitta mustapippuria 1 maustemitta chiliä 1 tl timjamia Kuori ja paloittele sipuli ja valkosipulin kynnet. Kuumenna öljy padassa tai pinnoitetussa kattilassa. Lisää sipuli ja herkkusienet ja kuullota muutama minuutti. Lisää tomaattimurska, liotetut ja pakkauksen ohjeen mukaan käsitellyt pavut, yrttisuola ja mustapippuri. Hauduta noin 20 minuuttia ja mausta chilillä ja timjamilla. Hauduta pataa vielä 5-10 minuuttia. Tarkista maku. Peli: 3-0 Pallo on pyöreä ja hikinen. Vuoden 1976 Olympiavoittaja Sadalski sai joukkueensa pelaamaan virheettömämpää peliä kuin edellisen torstain alkulämmittely-salibändyn maalipörssin voittaja Esa Lötjönen. East-Volley ei ihan parhaimmillaan kuitenkaan ollut, pieni yksityiskohta jäi hieman vaivaamaan: teknisimmätkään Savonlinnan lyöjät eivät onnistuneet lyömään palloa Voiman oikeisiin paikkoihin sijoittuneille puolustajille. Paluumatka: Nälkäinen joukkue lähti kotimatkalleen pienen epätietoisuuden siemenen kalvaessa rintaa. Selviä säveliä tulevasta ruokapaikasta ei saatu sovittua joten jouduimme vaihtamaan viestejä langattomasti autojen välillä ja sopimaan paikan jossa palaamme gastronomian ihmeelliseen ja laajaan maailmaan. Koska joukkue koostuu pääosin miehistä oli ruokapöytä katettu lähinnä rasvaisella ruualla, lukuun ottamatta joukkueen mustaa lammasta. Paluumatkan ruokavinkki: Currykala: 100g voita 1 rl currya 2 sipulia 400g seitiä 1 koskenlaskija juusto Kuori ja paloittele sipuli. laita voi pannulle kuumenemaan ja sipulit sekaan curryn kera. Paista sipuleita hetki. Laita seitipalat uunivuokaan, paloittele koskenlaskija-juusto sopiviksi paloiksi seitin päälle. Kaada sipuli-voi vuokaan ja laita vuoka uuniin. 200 astetta ja noin 60minuuttia. Ruokaisaa syksyä !! HN